Спорт

Порто излъга Арсенал, Барса с надежда за реванша

   
Порто излъга Арсенал, Барса с надежда за реванша

Порто победи драматично с 1:0 у дома Арсенал в първи осминафинален мач от Шампионската лига, докато Барселона завърши наравно 1:1 при гостуването си срещу Наполи.

"Драконите" изковаха важния успех с красиво попадение дълбоко в допълнителното време, дошло след удар от дистанция на Галено, който направи безпомощен вратаря Давид Рая, предаде БТА. Лондончани не успяха да създадат нито едно чисто голово положение пред вратата на домакините, които се разминаха с гола в 21-ата минута. Галено стреля силно отблизо в страничната греда, а при добавката отново голмайсторът не можа да намери целта и топката излезе в аут.

Преди почивката Леандро Тросар от гостите не успя да се разпише, след като остана на стрелкова позиция. Порто също достигаше трудно до удари към вратата на противника, а "артилеристите" владееха повече топката, но нямаха никакви опасни ситуации в наказателното поле пред вратаря Диого Коща.

Португалците са със само едно поражение пред собствена публика в последните си 18 домакинства в Шампионската лига, но нямат победа в 21 гостувания от евротурнирите в Англия, като са направили три равенства и са допуснали 18 поражения.

Барса на три пъти пропусна да поведе в резултата в Неапол в първия четвърт час на двубоя на стадион "Диего Армандо Марадона". На два пъти Амин Ямал и веднъж Роберт Левандовски бяха неточни пред вратата на италианския шампион. Преди края на първата част Илкай Гюндоган и отново Левандовски бяха неточни пред вратата на Наполи. След точно час игра полският голмайстор Левандовски се разписа след пас на Педри, чийто опасен удар в 66-ата минута беше спасен от Алекс Мерет.

Четвърт час преди края на редовното време Виктор Осимен изравни резултата, давайки надежди за Наполи преди реванша на стадион "Камп Ноу". В последните секунди на петминутното продължение Гюндоган шутира на сантиметри от страничната греда на вратата на "небесносините".  

Наполи няма нито една победа в последните си пет мача срещу първенеца на Испания, записвайки три равенства и две поражения. Барса ще се опита да се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига за 14-ти пореден сезон.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14