Новини

Борисов към ПП-ДБ: Ще ви бием и ще си вземем това, което взехте от нас

   
Борисов към ПП-ДБ: Ще ви бием и ще си вземем това, което взехте от нас

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нахока премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел за това, че не преговарят за ротацията, а пътуват в чужбина. Той се закани на "некоалиционните" си партньори от "Продължаваме промяната - Демократична България", че ГЕРБ ще ги бият и ще си върнат всичко, което им е било взето. 

"Отвън изглеждаме като една група хора, която се бори всячески за постове, постове и пътувания. Сякаш политиката и благоденствието на България се прави в чужбина. Ние в това не участваме", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в Костенец.

Той каза, че премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел в момента пътуват прекалено много и не им остава време, за да се срещнат и да направят оценка на работата по министерства до момента. "Хората просто не могат да се засекат от пътувания! (...) Не е само да пътуваш, а какви решения ще вземеш",коментира Борисов .

"Сиреч хората, които трябва да преговарят по ротацията, не могат да се видят! А са толкова важни тези срещи. Ние седим с Кирил Петков и чакаме Денков и Габриел да се разберат. Вижда ли ви се сериозно това?", попита Борисов.

Борисов отново повтори, че "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) разполагат ръководят всички министерства освен външното, както и че 2/3 от областните управители в страната са техни кадри. Той обяви, че така ПП искали да вземат и "ризата от гърба" на ГЕРБ - в лицето на МВнР.

Лидерът на ГЕРБ каза, че ако след 8 март се продължи така да се говори само за постове, ще има много лош изход за всички участници в сегашното управляващо мнозинство.

Той отговори на твърденията, че министърът на вътрешните работи е назначение на ГЕРБ. "Ако беше - министър щеше да е Младен Маринов", каза Борисов. Той добави, че до момента на назначаването на сегашният вътрешен министър Калин Стоянов двамата никога не са се срещали. 

"Чакайте, ние не сме клошари. Няма да ни давате, ние ще ви бием и ще си вземем това, което заради компромиса беше надвзето от нас",обърна се към "некоалиционните" си партньори Бойко Борисов.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14