Новини

Асена Сербезова твърди, че е била заплашвана от човек на високо ниво в прокуратурата

   
Асена Сербезова твърди, че е била заплашвана от човек на високо ниво в прокуратурата

Проф. Асена Сербезова е била заплашвана от човек на високо ниво в прокуратурата по времето на COVID пандемията. Това обяви самата тя в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Бившият здравен министър и бивш председател на Българския фармацевтичен съюз разказа, че след множество проверки за спекула в аптеките преди да се обяви извънредно положение заради коронавируса, е получила обаждане от прокуратурата.

То се случва, след като тя инициира среща с тогавашния главен прокурор Иван Гешев, на която са уточнили ,че колеги ще съдействат на проверките и ако има спекула ще я представят на приверяващите.

"Тогава сигнализирах, че има недостиг на лекарства, а проверките бяха от 5-6 институции наведнъж. Самата среща с Иван Гешев мина професионално и дистанцирано без никакви ангажименти. Казахме, че ще съдействаме и помолих за човечност, да не се злоупотребява и да не се окаля имиджът на фармацевтите", поясни Сербезова.

"2 дни след това получих обаждане от човек от прокуратурата. Той се представи, имам свидетел на този разговор, материалите са в съда, ще стане известен по-късно. Засега не мога да го обявя. По време на разговора ми беше казано, че ще бъдат приложени силови методи - не да внимавам и да се кротна, а директно ми казаха, че ще бъдат приложени силови мерки, ако не спра да рева за проверките за липсата на лекарства", обясни тя.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14