Спорт

Лудогорец обърна Черно море в голямото дерби за върха

   
Лудогорец обърна Черно море в голямото дерби за върха

Лудогорец победи с 3:1 Черно море в мач от 21-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Хювефама Арена".

Двата отбора изнесоха истински спектакъл в Разград и показаха защо заемат първите две места в класирането на първенството.

Пред вратите на Серджио Падт и Иван Дюлгеров буквално вреше и кипеше, но домакините показаха по-голяма ефективност в завършващата фаза, което им донесе и важния успех.

Черно море поведе още в 9-ата минута с гол на дебютанта Даниел Мартин, но "орлите" бързо изравниха чрез Руан Секо (12). В 37-ата минута отново 22-годишният бразилски стрелец се разписа, за да направи пълен обрат.

До края на полувремето намиращият се в превъзходна форма от началото на сезона Якуб Пьотровски (43) покачи на 3:1.

След почивката "моряците" имаха повече положения в предни позиции, уцелиха и греда чрез взетият през зимата Андреас Калкан, но до нов гол не се стигна. За отбелязване още е, че дебют за домакините направи Ивайло Чочев, който смени Педро Нареси на почивката.

С победата Лудогорец се качи на върха с 45 точки, колкото има и Черно море, но разградчани са с мач по-малко. Със същия актив е и ЦСКА, който вчера сломи с 3:0 Ботев Враца в София.

В следващия кръг "червените" гостуват на стадион "Тича" във Варна в друг директен сблъсък за върха, докато за разградчани предстои визита на Берое в Стара Загора.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14