Новини

Румен Радев: Във времето в ротация на принципи и ценности, сред брокери на несвобода, Левски изглежда болезнено недостижим

   
Румен Радев: Във времето в ротация на принципи и ценности, сред брокери на несвобода, Левски изглежда болезнено недостижим
  Darik

Изправяме се отново край лобното място на Апостолът на свободата, за да си припомним делото и заветите му. Почтен и всеотдаен, застанал до своя народ. Това заяви президентът Румен Радев в словото си по повод 151 години от обесването на Васил Левски.

„Националната ни история пази спомен къде са отеквали стъпките на Апостола. За нас, потомците най-живият спомен и образ за Апостолът се крие в легендарното му тефтерче. Словото му продължава да носи своя духовен заряд”, изтъкна той.

„Апостолът на свободата не празнословеше, не обещаваше напразно, думите му не радваха себелюбивите, но навсякъде го слушаха притихнали, защото думите му бяха силни, истински и разбуждащи. Понякога горчиви, но винаги необходими. Всяко поколение води своята неизбежна борба за справедливост и достойнство. В оскотялото ни време в ротация на принципи и ценности, сред брокери на несвобода, Левски изглежда болезнено недостижим, но макар и недостижим той никога не крачи самотен. Милиони българи продължават да следват заветите на Левски. Пътят към Левски е труден и стръмен и по него се върви с дела”, подчерта президентът на Република България.

„Поклон пред паметта и безсмъртното дело на В Левски. Да живее България!”, завърши Румен Радев.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14