Новини

Денков и Габриел призовали здравния министър да отмени конкурси за нови болнични директори

   
Денков и Габриел призовали здравния министър да отмени конкурси за нови болнични директори

Премиерът Николай Денков потвърди, че той и вицепремиерът Мария Габриел са призовали здравният министър Христо Хинков да отмени провеждането на конкурси за нови болнични директори. Денков аргументира това с носенето на политическа отговорност, след като Хинков няма да е начело на министерството след ротацията в кабинета.

Тази сутрин министър Хинков коментира в телевизионно интервю, че по политически причини спира провеждането на конкурсите за нови директори на болници. Бил помолен за това от премиера и вицепремиера, а Денков коментира, че не са му забранявали:

"Никой от нас не си е позволил да му казва "не", нали "забранено" или нещо такова. Аргументът е сравнително ясен - той е, че когато един министър вече е казал, че си тръгва, стои въпросът дали трябва да решава кадрови промени. Имаше някакви съмнения защо се обявяват точно сега, защото точно в тези болници. Коментарът, който беше, може би е редно новият министър да стартира тези процедури, така че да носи и политическа отговорност за това, което се случи на тях".

Премиерът каза, че все още не се обсъжда кой ще е новият здравен министър след ротацията, а други не са заявили желание да си тръгнат по своя воля.

"Няма други министри".

Вицепремиерът Мария Габриел провежда индивидуални разговори с министрите от правителството, за да формира следващата седмица оценката си за тях, допълни премиерът.

"Аз и казах, че съм направил преглед на работата на министрите. Тя също каза, че е направила прегледа, но каза, че иска да се види с министрите един по един, за да уточнят, ако нещо не е свършено, защо не е свършено, какви са приоритетите за следващия период. Разбрахме се, че това ще ѝ отнеме около 2 седмици, което беше края на миналата седмица и че след това трябва да седнем заедно да обсъдим. До момента този последващ разговор не се е състоял".


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14