Новини

Андре Токев: В затвора имах възможност за размисъл, човек се сблъсква със себе си

   
Андре Токев: В затвора имах възможност за размисъл, човек се сблъсква със себе си

Да си известен е отговорност. Отговорност към почитатели и изобщо към новото поколение. За отговорността на известните пред bTV говори  шеф Андре Токев.

Той беше арестуван след като е шофирал с 1,9 промила алкохол в кръвта в края на 2021 г. В началото на януари 2022 г. шеф Токев призна вината си и влезе в затвора след сключено споразумение с прокуратурата, одобрено от Софийския районен съд.

„Всеки сам трябва да решава кое е правилно за него и кое не. Ако ти уважаваш другите, както уважаваш себе си, трябва да го покажеш. Според мен натиск от славата няма. В България сме свикнали с „моя човек““, каза Токев.

„Трябва да спрем забързания свят. И аз бях в постоянно бързане, с постоянно натиснат педал. Около нас всичко е по-красиво, когато караш по-бавно. Мислим, че всичко е много добре, когато постигаме всичко бързо и катерим нагоре, а понякога пропускаме най-хубавите моменти. Това трябва да ни остане в главата – да кажем „стоп“ и да се насладим на времето, а не само да бързаме“, посочи той.

„Не мога да осъдя никого. Едно време след ракията каруцата ги е прибирала, а магарето или конят са си знаели пътя. Израснали сме с тази психология като деца – пийни да свикнеш. Като посрещнеш някого вкъщи – слагаш ракия. Като ти се роди дете – ракия. Едно време беше това – кой е изпекъл най-хубавата ракия, кой ще изпие най-много ракия. Трябва да променим тази народопсихология. Това не става за един ден“, подчерта шеф Токев.

„Трябва да си изтърпиш последствията. Аз си понесох наказанието и то ме промени в положителен смисъл. От онзи ден не си спомням нищо. Помня само как бях спрял и полицаите дойдоха. Получаваш черно петно и не помниш нищо. Не съм имал зависимост от алкохола. Не понасям по принцип. Разбрах, че съм сбъркал, когато видях полицаите. Нормален човек си казва – какво направих, къде съм, защо. Виждаш, че си направил нещо неправилно. В затвора имах възможност за размисъл. Човек се сблъсква със себе си и може да разбере какво не е направил правилно в последните 50 години“, каза той.

„Намалих ресторантите си – от шест на един. Този отгоре трябва да ви одари един шамар или да ви намери по-голямо предизвикателство, за да се осъзнаете. За мен е важно да даваме и втори шанс на всеки, който иска да се поправи. Трябва да работим заедно, да не се осъждаме, а да си помагаме. Като единак не може нищо да постигнеш“, допълни Адре Токев.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14