Новини

Инджев: Личната трагедия на Навални ще доведе до възможност за обединение на руската опозиция

   
Инджев: Личната трагедия на Навални ще доведе до възможност за обединение на руската опозиция

Майката на Навални казва, че го е посетила, преди няколко дни, и той е бил в добро здраве. От онзи ден е последното му видео, в което той се шегува със съдиите. Отново във видимо добро здраве. Изведнъж този човек е получил тромб. Това коментира в студиото на „Събуди се” по Нова тв журналистът Иво Инджев.

„Ясно е от кого умря Навални, вероятно никога няма да се докаже от какво, ако не се допусне международна експертиза. Беше цяло чудо, че успяха да го заведат в Германия, когато го отровиха”, добави той.

Според него Навални е бил човек на идеите. „Идеите движат света, не масите”, каза той.

По думите му личната трагедия на Навални ще доведе до възможност за обединение на руската опозиция. „В така наречената „дълбока Русия” бълбука недоволство от самата война. Майките и съпругите на войниците излязоха на фронта на публичността. Засега ги щадят, не ги тикат масово по затворите, както вчера са натикали протестиращи в Санкт Петербург, че полагат цветя. Странно е за мен, че в Москва все още няма протести. Според местни коментатори хората очакват отдават дължимото на съпругата на Навални- Юлия, която все още поставя под съмнението новината, че съпругът и е мъртъв. Те чакат тя да потвърди, за да започнат с акции. Опозиционната част от обществото съзнава своята роля. Ще бъдем свидетели на големи събития. Русия вече няма да бъде  същата”, каза Инджев.

Той добави, че Навални е бил привърженик на мирната смяна на властта, но тази теза, може би, няма да бъде развита. „Има съпротива вътре в страната, тя не застрашава режима, преди да стане масово”, добави журналистът.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14