Новини

Прокурори са разпитвали адвокати, Прасето и съпругата на убития Мартин Нотариуса

   
Прокурори са разпитвали адвокати, Прасето и съпругата на убития Мартин Нотариуса

Адвокатите Велимир Атанасов, Калин Чанков и Емил Писков, бизнесменът Николай Атанасов-Прасето и съпругата на Мартин Нотариуса Гергана Божанова са само част от имената, за които свидетели са разказали по разследването на организираната престъпна група, което се води в Софийската градска прокуратура, пише “24 часа”.

То стана известно в нощта на убийството на Мартин Божанов в затворения комплекс в кв. “Горна баня” на 31 януари вечерта. Тогава от прокуратурата обявиха, че жертвата на покушението всеки момент трябвало да бъде обвинен по него, но убиецът ги изпреварил. Досъдебното производство продължава и след смъртта на Божанов, но още никой не е обвинен по него.

В сряда стана ясно, че гръцките бизнесмени Анастасиос Дикос и Джон Кустас също ще бъдат разпитани, а след убийството на Нотариуса се появили и много други. Мартин Божанов е бил ръководител на престъпна група за заплахи към магистрати, пране на пари и имотни измами според съобщенията на прокуратурата.

Част от разпитаните свидетели в миналото са били близки на Божанов и са посочили схемите му, включително и много полицаи, прокурори и съдии, с които групата му е свързана или са го посещавали в заведението му.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14