Спорт

Канзас Сити Чийфс спечели Супербоул

   
Канзас Сити Чийфс спечели Супербоул

"Канзас Сити Чийфс" успяха да обърнат "Сан Франциско 49" с 25:22 след продължение и станаха първият тим, който печели последователни титли в американския футбол след 20 години пауза. Преди това го направиха "Ню Инглънд Пейтриътс" на Том Брейди през 2004 г.

"Чийфс" изравниха 6 секунди преди края на редовното време 19:19, след като бяха спрени на 5 ярда от крайната зона. След това "Сан Франциско" поведе с шут за три точки. В американския футбол обаче, другия отбор получава шанс да се върне в мача и ако отбележи тъчаун е победител. Точно това се и случи. Два пъти Патрик Махоумс тича с топката, за да продъжи нападанието, след което хвърли победния пас към Микол Хардман за крайната победа.

В един момент на първата част "Канзас Сити" губеше с 0:10. А звездата им Травис Келси избухна, след като бе сменен в решителен момент. Той започна да крещи в лицето на треньора си Анди Рийд.

"Чийфс" поведоха в третата четвърт, след кто Рей-Рей Маклауд III изпусна топката и даде притежание на съперника и Махоумс намери Маркиз Валдес-Скантинг за 7 точки.

Патрик Махоумс бе най-добър в мача.
Патрик Махоумс бе най-добър в мача. 
 

Патрик Махоумс бе определен за най-добър в мача, а Травис Келси получи задължителната целувка от Тейлър Суифт за триумфа.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14