Новини

Жената, залята заедно с детето си с бензин: Само един човек спря да помогне

   
Жената, залята заедно с детето си с бензин: Само един човек спря да помогне

„Бащата на детето ни пресрещна на път за яслата. Отвори вратата на автомобила и извади от пазвата си двулитрово шише със запалителна течност. Мисля, че е примес дизел и бензин. Поля с нея мен и част от детето ни“, разказа пред Би Ти Ви младата жена от Сливен, която бе залята със запалителна течност на 9 февруари заедно със сина си. От съображения за сигурност тя бе обърната с гръб към камерата. Майката и детето са били в друг автомобил, момченцето е било отзад на детско столче.

„Каза, че ще ни драсне клечката и да изгорим. Не го интересува какво ще му се случи, защото така или иначе има някаква присъда, която трябва да излежи“, спомня си още жената. Тя слязла от колата и опитала да извади и детето. Бившият ѝ приятел я блъскал и опитвал да свали детето заедно със столчето. През цялото време е държал запалката в ръка. Колата не жената е била в средата на платното, минавали са доста коли, но само един човек – млад мъж, е спрял. Отворил е прозореца и попитал има ли нужда от помощ. Повикал е помощ на тел. 112 и е останал, докато дойде полицията. Агресивният мъж има ограничителна заповед да се вижда с майката и детето. Многократно е упражнявал физическо и психическо насилие над жената.

„Най-много се страхувам какво ще се случи оттук нататък. Дали той ще бъде на свобода, дали аз трябва да се оглеждам постоянно в страх. Щом той е стигнал дотам да направи опит за предумишлено убийство, следващият път може да е фатален“, сподели младата майка. Нападателят беше задържан още в петък за 72 часа за подготовка на убийство на двама души. Има и обвинение за нарушаване на ограничителна заповед. Предстои прокуратурата да внесе искане за задържането му под стража.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14