Анализи

Мартин Божанов - Нотариуса е убит заради имотна измама, допусна бивш вътрешен министър

   
Мартин Божанов - Нотариуса е убит заради имотна измама, допусна бивш вътрешен министър

Убийството на Нотариуса няма да бъде изследвано в дълбочина и няма да има последици за съдии, прокурори и адвокати, които са вършили престъпления през годините. Около това мнение пред БНТ се обединиха бившият вътрешен министър Емануил Йорданов и адвокатът Людмил Рангелов. Йорданов смята, че вероятната причина за убийството на Мартин Божанов е някоя от имотните измами, в които е участвал.

"В актива на Нотариуса има множество имотни измами, които са свързани, от една страна, със сериозни парични еквиваленти, от друга страна - с това вродено чувство на българина, че трябва да има собствено жилище".

Йорданов е скептичен към преувеличаването на контактите на Нотариуса в съдебната система.

"Смяната на ЕГН-то не е чак толкова трудна и когато се говори за най-известния случай - със съдия Цариградска, виждаме, че той не може да се оправи в районния съд в Луковит с дело, което очевидно няма такъв материален интерес".

Според адвокат Рангелов убийството е извършено или от тежко засегнат от имотна измама човек или от някой, от когото Нотариуса е взел значителна сума, за да уреди съдебен въпрос, но не е изпълнил това свое задължение.

ЕГН се променя единствено по административен, а не по съдебен ред, т.е., тук са намесени общински служители, посочи Емануил Йорданов. Отвсякъде се вижда, че това лице не е извършило престъпление или поне няма доказателства за това, каза от своя страна адвокатът. Съдиите, които са оправдавали в миналото Нотариуса, сега са на високи нива в съдебната система и е хубаво да се намерят съдебните актове, с които това се е случвало, каза бившият вътрешен министър. Людмил Рангелов определи като катастрофа за съдебната система съществуването на клуб, който се посещава тайно от магистрати.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14