Новини

Кирил Вътев се разбра само със зърнопроизводителите - олигарси

   
Кирил Вътев се разбра само със зърнопроизводителите - олигарси
  ПИК ПИК

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев води абсурдна политика само с две организации от един сектор - Българска аграрна камара и Националната асоциация на зърнопроизводителите. И двете са съставени основно от зърнопроизводители, пише "ПИК. Дори Вътев си позволи да обиди всички останали сектори: "С всички се разбрахме, въпреки че има претенции от такива, които не участваха в разговорите". Това лишено от смисъл арогантно изказване направи той в предаването "Панорама" по БНТ. Малко след постигането на консенсус в МС с шепата представители на протестиращите, Вътев и неговата пиарка Светозара Величкова са присъствали на купон на аграрен форум в луксозния столичен хотел "Милениум". Величкова вече показа неадекватно поведение да ходи по партита, докато секторът се тресе, а стола на шефа й се клати.
На събитието, обагрено с шик, са присъствали и част от преговарящите олигарси на Българска аграрна камара и Национална асоциация на зърнопроизводителите, с които министъра се договори в МС. Дори хора от тези "послушни" организации получиха награди от самия министър по време на събитието. Напомняме, че именно тези организации се разграничиха от аграрния сектор, който твърдо поиска оставката на Вътев, заради колапса, пред който са изправени и некомпетно провежданата от него политика.
Публична тайна е, че подкрепата на НАЗ и БАК към Кирил Вътев да остане и след ротацията, е той да гарантира изпълнението на споразумението им, което се очаква да бъде подписано в понеделник. Вече има асоциации, които са прекратили членството си в БАК, именно заради задкулисните договорки, в ущърб на останалите браншове от земеделието.
Интересен е и фактът, че всички медии бяха заляти с информацията, че протестите спират, при положение, че това не е вярно. Оказва се, че МС лъже и ограничава демократично правото на протест. Медийно затъмнение се наблюдава за онази част от протестиращите, които не поискаха пари, а политики и оставка, и които за 7 месеца управление на Вътев не успяха да проведат дори среща с него.
Недоумение буди изказването на Вътев в "Панорама" - как се е договорил с всички, без да присъстват, без да има чуваемост и на фона на медийно затъмнение. Всички тези похвати са характерни за едно друго време, когато демокрацията не беше настъпила. Може би това и други последни събития в страната показват, че времето, в което живеем, все още е мутренско!


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14