Новини

Въпреки споразумението: Фермери блокираха граничния пункт Илинден-Ексохи

   
Въпреки споразумението: Фермери блокираха граничния пункт Илинден-Ексохи

Земеделски производители блокираха за два часа пътя за граничния пункт „Илинден – Ексохи“ край село Садово. В протеста се включиха представители на Националната асоциация на картофопроизводителите, както и зърнопроизводители и животновъди.
Към 11:00 ч. протестиращите изкараха земеделска техника на подхода към граничния пункт с Гърция и останаха там до 13:00 ч., когато вдигнаха блокадата на пътя. Националната асоциация на картофорпроизводителите взехме решение и напуснахме преговорния процес, защото не сме съгласни с начина на провеждане на преговорите и с решенията, които се взеха. Така и не разбрахме позицията на българското правителство относно зелената сделка, и относно административния произвол, каза Тодор Джиков, председател на Асоциацията на картофопроизводителите, на протест в Садово. Искам да разделя нещата на две: първо – за парите, и второ – за политиките. Ние искаме промяна на политиките за планинските райони, искаме край на административния произвол, и преразглеждане на Зелената сделка, припомни Джиков. Ние това очакваме, и настояваме в преговорите да присъства г-жа Мария Габриел, тъй като на премиера му остават точно 16 дни.
Енергията на протестите не намалява, фермерите не сме разделени, категоричен е Джиков. Вчера българското правителство избра според тях две легитимни организации, които да представляват всичките земеделци в цяла България. Явно това не е така, и съветвам правителството да си промени стратегията, каза още Джиков.

 

 


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14