Анализи

Вижте официалния бизнес на Мартин Божанов - Нотариуса

  08.02.2024 18:55  
Вижте официалния бизнес на Мартин Божанов - Нотариуса

Фирмата му "Кленманн" е продала апартамент на Любена Петрова - Снежанка от 8-те Джуджета и бивша съпруга на Петьо Еврото. "Кленманн" е притежавала и прочутия клуб за магистрати, който после е прехвърлян на други негови фирми и подставени лица.

"24 часа" провери бизнеса на Мартин Божанов, след като стана известно, че той е сменил ЕГН и фамилията си.

На първия му EГH не излизат никакви фирми от търговския регистър. На втория излизат общо 15 фирми, от които една закрита – „Транс кемикъл".

„Кленманн" първоначално е била собственост на първата му съпруга Адриана, но през 2013 г. дяловете са прехвърлени на Мартин. Именно тази фирма до 2020 г. е притежавала прочутия частен клуб за магистрати SS club, в който се е влизало само с магнитни карти - там са се събирали прокурори и съдии от спецпрокуратурата и спецсъда, които се намират в близост. След закриването им спира работа и клубът. През същата година същата фирма продава апартамент от 333 кв. м. за половин млн. лв. на Любена Петрова - Снежанка от "8-те джуджета" и бивша съпруга на Петьо Еврото в същия комплекс, в който живееше и бе убит Нотариуса.

Други от фирмите му са „Дизайн комерс 2011", „Спринт 2002" (наложен запор от ЧСИ, който след това е вдигнат), „ИБ-Консулт1"(запор от НАП), „Бърд консултинг" (запор от НАП), „Строй инвест инженеринг" (два наложени запора от ЧСИ, които след това са вдигнати), „Холк консултинг" (запор от НАП), „Военна академия – военни технологии и съоръжения". В тази фирма първоначално съдружник е била втората съпруга на Мартин Гергана Грънчарова, която през 2021 г. е прехвърлила дяловете си на майка си Марийка Грънчарова.

Същата Марийка е била последният собственик на „Ес ес холидей", преди дяловете да бъдат прехвърлени на Евлоги Валериев Петров. Чрез „Ес ес холидей" е управляван клубът за магистрати SS club. Мартин е бил собственик на друга фирма за управление на питейни заведения – „Еспресо култура", като през 2022 г. е прехвърлил собствеността на друг. По същия начин е постъпил и при търговската си фирма „Викол трейд" през 2019 г.

В „СтеГер 2018" Мартин държи 50% от дяловете, които са му прехвърлени от втората съпруга Гергана Грънчарова. Съдружник там му е Иван Михайлов. Сред съдружниците му няма публично известни фигури.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14