Свят

Илхам Алиев печели президентските избори в Азербайджан, според екзитпол

  07.02.2024 20:08  
Илхам Алиев печели президентските избори в Азербайджан, според екзитпол
  google

На провелите си днес предсрочни президентски избори в Азербайджан, според екзитпол, за президент на страната е преизбран Илхам Алиев. Според предварителните резултати Алиев е получил 93,9 % от общия брой избиратели в каспийската държава.

Проучването е на социологическата агенция от САЩ "Oracle Advisory Group", което е проведено заедно с Лигой на защита на трудовите права на гражданите и е проведено по време на изборния ден. Останалите шест кандидати получават, както следва 1,8 % Захид Оруджа, 1,5 % Фазил Мустафа, 1,2 % - Гудрат Гасангулиев, 0,9 % - Рази Нурулаев, 0,4 % - Елшад Мусаев и 0,3 % - Фуад Алиев.

В Баку вече започна да излизат граждани на страната които да изразяват радостта си от изборната победа на президента Илхам Алиев. За първи път в историята на Азербайджан след отделянето му от бившия СССР президентски избори обхванаха цялата територия на страната заедно с Карабахския регион, които беше обект на дългогодишен териториален спор между Азербайджан и Армения.

По време на провелите се предсрочни президентски избори в Азербайджан в този регион бяха открити 26 избирателни участъци, в един от тях в град Ханкенди гласуваха Илхам Алиев и съпругата му Мехрибан Алиева.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14