Новини

Млад скиор е намерен мъртъв край писта над Чепеларе

  07.02.2024 09:24  
Млад скиор е намерен мъртъв край писта над Чепеларе

21-годишен скиор е намерен мъртъв късно снощи извън пистите на Мечи чал край Чепеларе. Марио Симеонов е от Костинброд и е бил със семейството си и голяма компания от приятели на почивка в Чепеларе. Той е бил много добър скиор и е обичал да кара извън пистите, споделиха запознати. Вчера излязъл да кара на ски център Мечи чал. Не се е прибрал и близките започват да го издирват. Обаждат се и на тел. 112.

Започва издирване с планински спасители и полицаи, а междувременно близките пускат и постове в социалните мрежи за това, че е изчезнал, като посочват че телефона на младежа е изключен. Засечен е от камера при последното спускане, малко след 16 часа вчера. Около 22 часа младежът е открит издъхнал до дърво извън пистите край долна лифтова станция на Мечи чал. Младежът е издирван от 7 спасители в продължение на 6 часа.

Не е имал жизнени показатели, когато е открит. Първоначалният оглед сочи, че се е блъснал в дърво. Явно е карал с по-висока скорост и не е успял да овладее ските и е изхвърчал от пистата, където се е блъснал в дървото. Мястото, на което е намерен, е под писта 1 С, която е за напреднали. При падането ските били изхвърчали край него. По първоначални данни става въпрос за нещастен случай. Тялото е приведено за аутопсия.

„Водим досъдебно производство за смъртта на скиор, за който са подали сигнал, че група младежи, че не се е присъединил към тях. След като е издирен е установено е, че е напуснал пистата и до едно дърво е намерен мъртъв. Извършват се огледи и снощи, и сега и първоначални действия по разследването. Предстои да се извърши аутопсия, за да се установи точната причина за смъртта. Ще се разпитват свидетели и ще бъдат назначени експертизи за установяване на фактическата обстановка, довела до трагичният инцидент", каза окръжният прокурор на Смолян Недко Симов.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14