Спорт

Официално: Ферари взема Хамилтън

  02.02.2024 08:00  
Официално: Ферари взема Хамилтън

Луис Хамилтън ще смени цвета на състезателния си комбинезон и ще бъде в червено от следващата година. Трансферът на седемкратния световен шампион във Формула 1 във “Ферари” бе потвърден от "Мерцедес". Нещата като че ли започнаха през миналата пролет след разговор на английския пилот с Джон Елкан, един от големите началници в Скудерията. След като през август Хамилтън официално поднови договора си с “Мерцедес”, всички очакваха, че работата е приключена.

Преговорите обаче са продължили, а от страна на легендарния италиански отбор е участвал шефът Фредерик Васьор, за когото Луис кара в евросерията на F3 и GP 2. Контрактът на Хамилтън с “Мерцедес” е за една година с опция да бъде продължен за още една. Това означава, че от началото на 2025-а той е свободен да подпише с друг тим. Карлос Сайнц ще отстъпи мястото си на Луис, който ще стане съотборник на Шарл Льоклер, чийто договор бе подновен през миналата седмица. Целият екип на “Мерцедес” е бил уведомен на специална среща в Бракли днес от шефа Тото Волф и техническия директор Джеймс Алисън, че Хамилтън напуска в края на сезона.

“Всеки пилот на стартовата решетка би бил щастлив да има Луис за съотборник”, каза Льоклер още през юни, когато слуховете за трансфер се засилиха.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14