Анализи Новини

Минимален мигрантски натиск на българо-турската граница

  26.01.2024 16:00  
Минимален мигрантски натиск на българо-турската граница

Минимален е мигрантският натиск на българо-турската граница, заяви във Велико Търново главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев. За последното денонощие са регистрирани 28 опита за преминаване от граждани на трети страни. 

Намалението на мигрантския натиск се дължи и на перфектното партньорство с турските власти, коментира главният секретар на МВР:

"Следим процесите, анализираме ги, така че за момента няма условия за притеснение. Колегите от турската страна, от правоохранителните структури, провеждат също пълномащабни операции по противодействие на нелегалния, на мигрантския натиск". Живко Коцев увери, че своевременно се отстраняват констатираните пропуски по граничните технически съоръжения и пробивите в граничната ограда.

"Имаме план за модернизиране с нови системи за наблюдение, така наречените интегрирани системи за охрана на държавната граница". Към приоритетите на МВР за тази година се добавя и оптимизиране на обучението на състава и това трябва да се случи на всяка цена, посочи още главен комисар Живко Коцев.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14