Новини

Доган и Пеевски правят социална кухня и към Главно мюфтийство

  23.01.2024 13:38  
Доган и Пеевски правят социална кухня и към Главно мюфтийство
  ДПС

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски инициират създаване на социална кухня и към Главно мюфтийство. Инициативата ще обхване двете най-големи вероизповедания в България.

Днес председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски и зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев се срещнаха с главния мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи и главния секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик, за да им представят проекта.

Целта е социалната кухня да подпомага хора в нужда и бедност. Разходите за този проект ще бъдат осигурени от лични средства и дарения.

Главният мюфтия прие с благодарност идеята и пое ангажимент да се включи активно в осъществяването на инициативата.

Снимки: Пресцентър на ДПС

Делян Пеевски подчерта, че ДПС е най-толерантната партия в България и целта на проекта е освен да се помогне на хората в нужда, но и да обедини хората от различни религии, в противовес на разделението, което е пагубно за модерните общества.

Припомняме, че вчера беше обявено, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски инициират създаване на социална кухня към Българската православна църква. 


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14