Свят

Ген. Решетников: Елцин каза на Жан Виденов: Викат ви в НАТО - влизайте. Скоро и ние идваме

  17.01.2024 19:35  
Ген. Решетников: Елцин каза на Жан Виденов: Викат ви в НАТО - влизайте. Скоро и ние идваме

Руският генерал от СВР Леонид Решетников, бивш шеф на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ) публикува в Телеграм канала си сензационни и неизвестни досега разкрития от среща на бившия руски президент Борис Елцин с тогавашния български премиер Жан Виденов, проведена през 1996 г. в Москва.

Според генерала, който сам твърди, че лично е одобрил номинацията на проруския летец Румен Радев за кандидат-президент на България на среща с Корнелия Нинова, заяви във видео, публикувано в ТГ-канала си "Наследството на империята", че българският премиер Виденов е предлагал страната ни да не влиза в НАТО и да си запазим доброто икономическо сътрудничество с Руската федерация. Решетников определя неговото правителство на БСП като последното у нас, съставено от фенове на Съветския съюз и Русия.

Решетников цитира част от въпросния разговор:

Жан Виденов: "Борис Николаевич, не трябва да прекъсваме икономическите връзки, подкрепете ни, ние няма да влезем в НАТО“.

На това Елцин отговори: „Ние не възнамеряваме да се караме със Запада заради вас. Викат ви в НАТО – влизайте! Самите ние скоро ще влезем в НАТО!“

Според версията на Решетников Москва сама е тикнала България в лапите на врага и затова не трябва да има претенции към днешната политика на страната ни. Според него до голяма степен в момента на образа на Русия вредят много негативни коментари и статии срещу страната ни във Федерацията, които до голяма степен са незаслужени, тъй като Москва е изоставила отдавна българските русофили.


Анкета

За какво бихте изтеглили бърз кредит?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14