Новини

Министерство на здравеопазването иска да пусне реклама с Николета, Гришо и Георги Господинов

  17.01.2024 16:01  
Министерство на здравеопазването иска да пусне реклама с Николета, Гришо и Георги Господинов
  google

Министерството на здравеопазването се готви да наеме известни личности и инфлуенсъри за специална реклама, обяви заместник-министърът доц. д-р Михаил Околийски.

Тяхното участие е желано за рекламната кампания на безплатните прегледи. Така ведомството ще се опита да реши проблема с масовото пропускане на задължителните годишни профилактични прегледи с нетрадиционни методи.

„Ще търсим инфлуенсъри. Преди малко гледах страхотната победа на Григор Димитров, мислим за него. Мислим за Георги Господинов, който е гений на съвремието ни. Мислим за тези, на които хората вярват“, заяви специалистът.

Сред спряганите имена, които ще бъдат поканени, са бившата плеймейтка и модел Николета Лозанова, артистичното семейство Християна Пенева и Ивайло Драгиев от „Айде БГ“, както и писателят Георги Блажев.

„Никога не съм харесвала думата инфлуенсър, но ако имат предвид известни личности - с удоволствие. Винаги бих подкрепила такава кауза, а когато става дума за здраве, даже не бих взела пари за това“, коментира пред „Телеграф“ Николета Лозанова.

Тази година в бюджета са заделени с 24% повече пари за профилактика на българите, като трябва да бъдат усвоени почти 500 млн. лева. За тази цел ведомството се е захванало с мащабна информационна кампания. Например ще бъде популяризиран фактът, че е достъпен мащабен пакет от безплатни здравни изследвания, които изцяло ще бъдат поети от касата. „Никой няма да даде и 1 лев от джоба си“, зарече се зам. здравният министър пред БНТ. „Или през Вайбър, или през здравното приложение на всеки ще му излиза нотификация, че предстои преглед и ще може, без да ходи при лекаря, да синхронизира часа си, за да се случи максимално удобно“, добави доц. Околийски.


Анкета

За какво бихте изтеглили бърз кредит?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14