Новини

Мария Габриел обсъди с Джеймс О'Брайън стратегическия диалог между България и САЩ

  17.01.2024 10:34  
Мария Габриел обсъди с Джеймс О\'Брайън стратегическия диалог между България и САЩ

В рамките на Световния икономически форум в Давос Мариел Габриел се срещна с помощник държавния секретар на Съединените щати Джеймс О'Брайън, съобщават от външното ни министерство. Във фокуса на срещата е бил стратегическият диалог между България и САЩ и общи подходи към глобални и регионални проблеми. 

"Подкрепа, координация и общ отговор на предизвикателствата са ключовите думи. Радвам се, че като съюзници и партньори отговаряме заедно на регионални и глобални предизвикателства", заяви по време на срещата Мария Габриел. Двамата са обсъдили стратегическата позиция на България в НАТО по отношение сигурността в Черноморския регион и европейската перспектива на Западните Балкани. Мария Габриел е наблегнала и на Меморандума за разбирателство между България и САЩ за противодействие на чуждестранното манипулиране на информация и ключовото му значение в среда на засилващи се хибридни атаки и дезинформация.

"Благодаря на помощник държавния секретар на САЩ Джеймс О'Брайън за подкрепата и готовността да даваме общи отговори на днешните предизвикателства", коментира още Мария Габриел.


Анкета

За какво бихте изтеглили бърз кредит?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14