Новини

Кирил Добрев не може да поднови кредитната си карта - още е вписан в Националния съвет на БСП

  16.01.2024 12:53  
Кирил Добрев не може да поднови кредитната си карта - още е вписан в Националния съвет на БСП
  google

Партийната разлъка на Кирил Добрев с БСП се оказа пречка за него да поднови... кредитната си карта.

За това разказа самият той във фейсбук. Причината е, че при издаване на нова карта клиентът попълва декларация дали е част от ръководен орган на партия. Оказало се, че и в двата случая Добрев ще попълни документ с невярно съдържание, тъй като ВАС е постановил, че той е част от БСП, а партията казва, че не е.

Добрев съобщи, че при опит да поднови кредитната си карта в банката, се оказало, че той още е вписан като член на Националния съвет на левицата.

Кирил Добрев бе изключен от БСП с извънредно заседание на 29 декември 2021 г. Година по-късно Върховният касационен съд постанови, че решението е било взето незаконно, защото гласуването се провело неприсъствено, само с подпис. 

На 11 февруари 2023 г. на конгрес на БСП потвърди изключването на Кирил Добрев и изваждането му от състава на Националния съвет на партията, въпреки решението на ВКС.

Заедно с него бяха изключени още знакови членове на партията - евродепутатът Петър Витанов, Светлана Шаренкова, Ана Пиринска, Костадин Бурджов и Валери Жаблянов. Всички те бяха обвинени в "неспазване на партийната линия, устава и обществения морал".

"Преди 1 година, заедно с други мои приятели, една жена ме изключи от БСП за втори път и то отново с измама. Да си призная, не страдам особено", казва Кирил Добрев.

Той пише, че преди Нова година му се наложило да отиде в банката, за да поднови кредитната си карта. След като попълнил документите, получил обаждане от отдел "Сигурност" в банката, откъдето му казали, че е попълнил документи с невярно съдържание.

"Леко се напрегнах. Нищо, че в България имахме премиер, попълнил декларация с невярно съдържание, подобно обаждане ме изненада. Оказва се, че според банката аз съм спестил, че съм част от партиен ръководен орган. Подписал съм се под документ с невярно съдържание.

Как съм "спестил", като според една жена нямам общо с партията. Нося документи, решения, медийни публикации, а отсреща ми отварят АПИС и чета: Кирил Николаев Добрев - член на Национален съвет на БСП.

Защо ни заблуждавате г-н Добрев, да не кажем лъжете. Ако пък разпиша декларация, че съм част от ръководен орган - пак лъжа. Та, молбата ми е огромна. Как да направя така, че да не лъжа никого освен себе си...?", пише Кирил Добрев. 


Анкета

За какво бихте изтеглили бърз кредит?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14