Новини

В къщата на Чаталджа ври и кипи - изнасят на парчета всичко, до което са се докоснали Киро, Асен и Лорер (СНИМКИ)

  16.01.2024 12:49  
В къщата на Чаталджа ври и кипи - изнасят на парчета всичко, до което са се докоснали Киро, Асен и Лорер (СНИМКИ)
  ПИК

Трескавите ремонтни дейности в къщата на ул. "Чаталджа" 3, в която доскоро се помещаваше щаб квартирата на ПП, продължават с пълна сила, пише ПИК.

Припомняме, че през последната седмица гърми голям скандал около луксозния имот, където живееха Асен Василев и семейството на Даниел и Виолета Лорер. Оказа се, че бившата фирма на финансовия министър, която притежаваше по-голямата част от къщата, я е продала на известната като Кралицата на винетките Станислава Арнаудова. Същото е направил и Лорер, като общата стойност на целия имот е 5 млн. лв.

В серия от публикации ПИК разкри за схемите около покупко-продажбата на сградата. Медията ни изобличи в лъжа и бившия министър на иновациите, който твърдеше, че е закупил полусрутена къща и затова е платил само 350 000 лева за своята част, която в последствие продава за 1,8 млн. лв. Това обаче съвсем не е така. Даниел Лорер купува един етаж и подпокривно пространство на "Чаталджа" 3 през април 2022 г., а цялостната реконструкция на къщата е направена през 2021 г. 

Според сметките Лорер купува част от имота на цена, която е двойно по-ниска от средната за този период и за този район. А в последствие през септември 2023 година пък продава своя дял на двойно по-висока цена от тази, на която бившата фирма на Асен Василев продава останалата част, въпреки че сделките са изповядани в един и същи ден.

Отново ПИК разкри, че веднага след продажба на ул. "Чаталджа" започнаха ремонтни дейности. И тъй като отвън къщата е в безупречен вид, Станислава Арнаудова е решила да направи основно обновяване вътре. И до днес работници продължават да изнасят отпадъци от имота, а видно от снимките, с които ПИК разполага, мебелите от щаб квартирата на "Промяната", до които са се докоснали Кирил Петков, Асен Василев и семейство Лорер, също се изхвърлят на парчета.

 

 

 

 


Анкета

За какво бихте изтеглили бърз кредит?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14