Новини

Десислава Атанасова отива в КС заради Мария Габриел, загубила войната в ГЕРБ

  12.01.2024 12:24  
 Десислава  Атанасова отива в КС заради Мария Габриел, загубила войната в ГЕРБ

Войната в ГЕРБ между Десислава Атанасова и Мария Габриел довела до номинацията на шефката на парламентарната група на партията за конституционен съдия, пише ПИК.
За мнозина е странно защо Бойко Борисов доброволно се разделя с найдоверения си човек в партията - Десислава Атанасова. През годините русенката се доказа като верен партиец и изнесе не една и две битки на гърба си в парламента. Борисов разчитал на нея да синхронизира и контролира парламентарната група и да спуска директивите до народните представители. В това Атанасова била безупречна.
Тя беше нагърбена и със създаването на сглобката, като участваше в преговорите с Лена Бориславова. Трудно обяснима е раздялата с Атанасова от страна на Борисов. Още повече, че лидерът на ГЕРБ нямал такова доверие на никой друг в партията, затова и се принудил самият той да оглави парламентарната група.
Близки до Борисов и Атанасова разкриват, че до решението се стигнало след натрупване на няколко събития. От една страна, на Атанасова никак не й се нравило да преговаря с "Промяната" за създаването на сглобката.
А сега повече от всякога трябвало да убеждава депутати в правотата на решенията, които Борисов, Петков и Пеевски спускат до парламентарните си групи. Русенката усещала, че е между чука и наковалнята и напрежението й дошло в повече.


Анкета

За какво бихте изтеглили бърз кредит?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14