Автомобили

Bugatti произведе последния стандартен Chiron

  11.01.2024 19:33  
Bugatti произведе последния стандартен Chiron

Bugatti приключи производството на „стандартния“ Chiron, а последният екземпляр, персонализиран чрез програмата Sur Mesure за канадски клиент, се откроява като усъвършенстван и потенциално много ценен модел през следващите години. Основният цвят, наречен Nocturne, е изискано черно, допълнено от забележителни медни акценти.

Bugatti произведе последния „стандартен“ Chiron - 2

Медните елементи са приложени в различни части на хиперавтомобила, включително предния капак, отличителната С-линия и централната перка, преминаваща над капака на двигателя. За да завърши контраста, Chiron е оборудван с черни джанти с медни акценти и дори емблемите и компонентите на двигателя демонстрират този отличителен цвят. Макар Bugatti да не са публикували снимки на интериора, предполага се, че темата се разпростира и в салона на автомобила.

Bugatti произведе последния „стандартен“ Chiron - 3

Представен през 2016 г. като наследник на Veyron, Chiron беше ограничен до производствена серия от 500 бройки. Тази цифра обхваща различни версии на Chiron, като Chiron Sport, Pur Sport и Super Sport. Точният брой на произведените бройки за стандартния Chiron остава неразкрит.

Под капака стандартният Chiron се задвижва от внушителния 8,0-литров двигател W16 с четири турбокомпресора на Bugatti, който генерира впечатляващите 1500 конски сили и 1180 Нм въртящ момент. Свързан със седемстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител, хиперавтомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди, достига 200 км/ч за 6,5 секунди и достига 300 км/ч само за 13,6 секунди.


Анкета

За какво бихте изтеглили бърз кредит?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14