Новини

Нинова: Кметовете са настръхнали, ще трябва да осигуряват жилища и образование за бежанците

  11.01.2024 18:45  
Нинова: Кметовете са настръхнали, ще трябва да осигуряват жилища и образование за бежанците

„Много правителства сме работили за Шенген. България заслужава да бъде в Шенген. Това, което направиха, е предателство към труда на толкова много политици, положили усилия. Съгласието за присъединяване само по вода и въздух е предателство. 3 процента от икономическия ни стокообмен с шенгенските държави е по въздух и вода, а повече от половина от тях е внос отвън“.

Това коментира в „Лице в лице“ по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта, че това решение е унижение, а условието да приемаме обратно бежанци по Дъблинското споразумение – вече е в повече. Според нея то не работи и "нито една държава, която е първа на пресичане на бежанец, не го приема обратно, а нас ни карат принудително."

“В новия закон за бежанците и убежищата залагат образование, здравеопазване, къщи. Те стават получатели на цялата социална помощ и подкрепа. Смятат да ги интегрират в различни общини, като ги разпръснат. В закона пише, че те ще влязат в интегрираните планове на общините. Кметовете ще трябва да могат да осигурят жилища, образование за децата, медицинска грижа. Всички кметове са настръхнали, защото това го няма в бюджета“, посочи Нинова.

Тя посочи, че цялата външна политика е в ръцете на ГЕРБ, а към момента с регулаторите си разпределят порциите във властта. БСП също ще направи своите предложения за регулаторите.


Анкета

За какво бихте изтеглили бърз кредит?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14