Новини

Възраждане пак седнаха по време на европейския химн

  11.01.2024 10:53  
Възраждане пак седнаха по време на европейския химн

Крайно неуважение към пътя, избран от българите за развитието на страната ни, проявиха депутати от "Възраждане". Вместо да демонстрират уважение към европейската интеграция и същност на България, те седнаха по време на изпълнението на химна на Европейския съюз. Народните представители, чиито заплати плащаме ние, чиито началници сме ние, напълно погазиха задължението си да уважават българските граждани и нашите избори - какъвто е членството в Евросъюза. Това далеч не е първият път, в който работниците, назначени от българските граждани за депутати, от "Възраждане сядат по време на изпълнението на химна на ЕС. По-скоро се превърна в традиция, за която не е ясно защо не се санкционира. 

"Одата на радостта" прозвуча веднага след българския химн днес, когато започна първото заседание от новата зимна сесия на 49-ото Народно събрание. Депутатите се върнаха в пленарна зала след коледната си ваканция.

В проектопрограмата на парламента за тази седмица е включено първото четене на изменения в Закона за закрила и развитие на културата и промени в постоянни комисии. Предвидено е изслушване на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов относно покачването на цените на водата средно с 15% от 1 януари 2024 г. Искането за изслушване е внесено от депутати от Парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“. 

В проекта на дневен ред е още първото четете на изменения в Закона за професионалното образование и обучение, в Закона за признаване на професионални квалификации, в Закона за висшето образование и в Закона за предучилищното и училищното образование. 


Анкета

За какво бихте изтеглили бърз кредит?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14