Новини

BILLA потвърди за проверките на НАП и БАБХ: Съдействаме на органите с необходимите документи

  10.01.2024 19:06  
BILLA потвърди за проверките на НАП и БАБХ: Съдействаме на органите с необходимите документи

"BILLA България" потвърждава появилата се в медиите информация за масирани проверки от страна на контролните органи НАП и БАБХ, започнали тази сутрин и продължаващи и в момента в различни обекти от веригата в няколко града в страната. Това се казва в отговор на компанията на въпроси, отправени от "24 часа".

Компанията оказва пълно съдействие на компетентните органи и предоставя цялата необходима документация, свързана с дейността на дружеството в България, пише в позицията.

BILLA България винаги се е придържала стриктно към приложимото българско и европейско законодателство във всички сфери на своята дейност. Компанията е сред големите инвеститори в българските региони, един от най-големите работодатели в страната и успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с повече от 700 български доставчици.

По отношение на спекулациите, че проверките се дължат на позицията на Австрия относно приемането на България в Шенгенското пространство, BILLA България не намира връзка между двете събития, тъй като компанията е част от немската REWE Груп – един от европейските лидери в търговията и туризма.


Анкета

За какво бихте изтеглили бърз кредит?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14