Новини

Отстраниха от длъжност трима гранични полицаи за убийството на Кирил Русев

  10.01.2024 18:12  
Отстраниха от длъжност трима гранични полицаи за убийството на Кирил Русев

Трима гранични полицаи са отстранени временно от длъжност заради случая около убийството на Кирил Русев.

Със заповеди на директора на Главна дирекция "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов са образувани дисциплинарни производства за извършено на 4 януари на Граничния контролно- пропускателен пункт (ГКПП) "Стрезимировци" нарушение на правилата за граничен контрол, съобщиха от МВР. Оттам допълват, че граничните служители са отстранени до изясняване на всички факти и обстоятелства по случая.

На 4 януари Петър Александров, обвиняем за убийството на Кирил Русев, преминава в Сърбия през ГКПП "Стрезимировци". Пътникът, който е с него, показва на граничните власти личен документ на Русев. След малко повече от час колата се връща през пункта, като този път пътникът вътре е другият обвиняем за престъплението Александър Кинов.
Двамата обвиняеми са опитали да си създадат алиби, както и да заблудят властите, че Русев е напуснал страната.

Както е известно, съдът остави за постоянно в ареста двамата обвиняеми, като определението подлежи на обжалване пред горната инстанция.

По-рано днес стана ясно, че със сигурност Кирил Русев е застрелян с едно от оръжията, които са иззети от къщата на Петър Александров, син на покойния бивш министър Стоян Александров.

На две от иззетите огнестрелни оръжия ще бъде направена допълнителна експертиза, за да се уточни с точност кое е използвано за убийството.

На този етап се счита, че най-вероятно физическият убиец на Русев е гробарят Александър Кинов, но трябва да се изготвят още две експертизи, включително и ДНК, за да се потвърдят данните от събраните до момента доказателства, предаде БНТ.
Освен двете огнестрелни рани, които са се оказали фатални за живота на Русев, по тялото му има наранявания в областта на главата и по китките.

Резултатите от аутопсията допускат извода, че Русев първо е бил завързан, а след това застрелян. За заема, който покойният Стоян Александров е отпуснал на застреляния Кирил Русев, има дълга съдебна сага. Още през 2010 година ипотекирания срещу парите имот на Русев е бил обявен за публична продан, но на търга се е явил само Стоян Александров и го е изкупил на значително по-ниска от пазарната цена. През съда тези действия са обезсилени и на свой ред Русев е завел граждански иск срещу бившия министър.

Стоян Александров почина през август 2020 година след инсулт.

 


Анкета

За какво бихте изтеглили бърз кредит?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14