Икономика

Заради Шенген: Правилата за разпределяне на полетите на Терминал 1 и Терминал 2 ще бъдат различни от сегашните

  10.01.2024 10:31  
Заради Шенген: Правилата за разпределяне на полетите на Терминал 1 и Терминал 2 ще бъдат различни от сегашните
  google

Отварянето на коридорите за свободно преминаване на граждани от страни от Шенген на летище София вече е подготвено за лесно изпълнение за една нощ. Всъщност, ние сме готови отдавна, тъй като преминахме няколко успешни проверки от Европейския съюз, което също допринесе за приемането на България в Шенген. Това каза в интервю за БТА Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на „СОФ Кънект“ – операторът на летище София.

Правилата за разпределяне на полетите на Терминал 1 и Терминал 2 ще бъдат различни от сегашните. В тази връзка планираме заедно с авиокомпаниите комуникационна кампания, за да бъде сведен до минимум броят на пътниците, отиващи на грешния терминал, посочи Кабайеро.

Данните ни показват, че повече от две трети от пътниците от и до летище София (69%) пътуват до и от държави членки на Шенген, като от 31 март те вече ще минават по-бързо на терминалите без граничен контрол, стана известно от думите му.

"Използвам възможността да поздравя правителството и българските граждани за влизането в Шенгенската зона. Това е голямо постижение за България и от него ще има много ползи за страната", казва директорът на летище София.


Анкета

За какво бихте изтеглили бърз кредит?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14