Свят

Илон Мъск: Не взимам наркотици, всичките ми проби са чисти

  08.01.2024 15:05  
Илон Мъск: Не взимам наркотици, всичките ми проби са чисти

Илон Мъск отрече да е използвал редовно наркотици, като заяви, че тестовете, които са му правени на случаен принцип през последните три години, не са показали наличието на каквито и да било следи от забранени вещества или дори алкохол, съобщава Forbes.

По-рано в свой материал The Wall Street Journal подробно описва "как употребата на наркотици от главния изпълнителен директор на Tesla и основателя на SpaceX тревожи колеги на ръководни позиции в неговите компании". Изданието твърди, че милиардерът продължава да използва различни наркотици, особено кетамин.

В началото на октомври 2018 година американският предприемач запали цигара с марихуана по време на предаване в YouTube. Така и не стана ясно обаче действително дали цигарата е била с наркотик.

Според The Wall Street Journal членовете на борда на Tesla са говорили неофициално за употребата на наркотици от Мъск от години и дори са се обърнали към брат му Кимбал Мъск със загриженост относно поведението му. Твърди се също, че ексцентричният бизнесмен е приемал наркотици с ръководители на своите компании – източници твърдят, че той приемал кетамин за развлечение с брат си Кимбал, който е в бордовете на Tesla и SpaceX, както и неназовани незаконни лекарства с члена на борда на директорите на SpaceX Стив Юрветсън.

Вестникът също така съобщи, че бившият директор на Tesla Линда Джонсън Райс е напуснала компанията през 2019 г. поради употребата на наркотици и променливото му поведение.


Анкета

За какво бихте изтеглили бърз кредит?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14