Новини

Новогодишният концерт в София: Без фойерверки и с КПП-та

  29.12.2023 11:39  
Новогодишният концерт в София: Без фойерверки и с КПП-та
  google

На концерта на Нова година в София ще има светлинно шоу и няма да има фойерверки, съобщи на брифинг заместник-кметът на столицата Надежда Бачева.

"Имам удоволствието да поканя жителите на София на новогодишния концерт на 31 декември, който ще започне в 21:30 часа“, каза Бачева.

Тя призова хората да се въздържат от използването на пиротехника. “Знаете колко много фойерверките смущават животните, малките деца и хората с увреждания“, обясни Бачева.

Музикантът Свилен Ноев от групата „Остава“ обяви, че за музиката ще се погрижи както той, така и Дони и Нети и певицата Криста. „Концертът ще свърши към 1:00 часа след полунощ, така че нека софиянци да заповядат“, каза още изпълнителят.

КПП-та на концерта, а градският транспорт с удължено работно време

“12 общински служители ще се грижат за сигурността, а граждани, които са във видимо нетрезво състояние няма да бъдат допуснати на концерта. Граждани с пиротехника и стъклени чаши и бутилки няма да бъдат допуснати през КПП-та, които Столична община организира“, обясни директорът на АПП на Столична община Красимир Димитров.

Той посочи, че градският транспорт ще бъде с удължено работно време. „Предвид строежа на сцената към 16:00 часа на 31-ви декември ще бъде ограничено движението по бул. цар Освободител, през останалото време движението ще бъде възпрепятствано само в едното платно по булеварда, за да може да се изгражда сцената“, каза Димитров.

200 полицейски служители ще бъдат ангажирани с опазването на реда, като в 16:00 часа на 31-ви декември освен ограниченото движение по цар Освободител, но и в прилежащите улици от Раковска и площад Независимост ще бъде спряно пътното движение, заяви началникът на сектор „масови мероприятия“ към СДВР и главен инспектор Иван Георгиев. 


Анкета

Какво си пожелавате за новата 2024 г.?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14