Анализи

Денков искрено и лично: Съпругата му разпределя бюджета у дома, но винаги се консултира с него

  23.12.2023 14:13  
Денков искрено и лично: Съпругата му разпределя бюджета у дома, но винаги се консултира с него

Николай Денков и съпругата му проф. Славка Чолакова дадоха първо съвместно интервю пред „Тази събота“ по bTV. Те разказаха какво правят на празниците и кой разпределя бюджета в семейството.

„На Бъдни вечер и Коледа се събираме с децата и сестра ми. Спазваме всички традиции. Имаме питка с пара и всичко, което се прави във всяко традиционно българско семейство на тези празници, и ние го правим“, каза Славка Чолакова.
Тя призна, че откакто съпругът ѝ е премиер ѝ липсва доста в научната работа, която преди това са правили заедно. Чолакова добави, че сега обсъждат основно политически въпроси у дома.

Тя разкри и кой разпределя бюджета вкъщи.
„Аз го правя, но винаги се консултирам с Ники. Точно както един финансов министър се отчита пред премиер“, обясни проф. Чолакова.

Но най-важно за семейството на Денков не са парите, а децата и внуците им да имат възможност да се развиват у нас.

„Нека отидат и да видят какво е в чужбина, но винаги да се връщат и да обичат България. Мечтата ми е някой ден навсякъде стандартът на живот да се доближи до София. В столицата може да се живее много добре, ако имаш средства, а това се случва. И в новия бюджет има увеличение на минималната заплата и пенсиите догодина. Помислили сме за най-нуждаещите се“, обясни премиерът.

 


Анкета

Какво си пожелавате за новата 2024 г.?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14