Новини

Майбах на Вальо Златев развозва Николина Ангелкова

  22.12.2023 10:55  
Майбах на Вальо Златев развозва Николина Ангелкова
  google

Бившата министърка на туризма Николина Ангелкова е посипана със златен дъжд от новия си бизнес партньор – доскорошния бос на „Лукойл“ за България и настоящ туристически магнат Валентин Златев.

Освен огромната заплата от 30 000 лева, която ще прибира Ангелкова като част от Съвета на директорите в туристическото дружество на Златев „Тера Уей“, властната дама от Крумовград е получила и служебна лимузина „Мерцедес Майбах“ от правешкия олигарх, с която гордо се разхожда из София.

Преди броени дни Ангелкова смая доскорошните си подчинени в Министерството на туризма, след като се появи с тузарската лимузина на стойност над 500 000 лева на церемонията на осмите годишни награди, раздавани от ведомството, в 5-звездния хотел „Шератон“ в центъра на София, пише „Уикенд“.

Източници на изданието потвърдиха, че през последния месец Ангелкова е засичана многократно да се вози в баровското возило, което й било предоставено за ползване заедно с личен шофьор от Вальо Златев.

Някои дори твърдят, че Николина Ангелкова е миноритарен съдружник на доскорошния шеф на „Лукойл“ в новостроящия се 5-звезден хотел в Танзания Kempinski Longoza Lodge в Националния парк Серенгети. Строежът на хотела в Танзация стартира преди няколко месеца, като според официалната информация инвестицията, която ще направи Валентин Златев, е в размер на 72 милиона долара.

Смущаващата подробност около назначението на Ангелкова в директорския борд на туристическата империя на Валентин Златев е обстоятелството, че в качеството си на министър на туризма през пролетта на 2018 година тя е подписала договор за отдаване на концесия на морския плаж Свети Влас на „Тера тур Сървиз“, а освен това е категоризирала два от морските хотела на Златен, заобикаляйки куп административни процедури.


Анкета

Какво си пожелавате за новата 2024 г.?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14