Анализи

Денков: Президентът е заинтересован и не може да очакваме обективност

  20.12.2023 20:40  
Денков: Президентът е заинтересован и не може да очакваме обективност

Премиерът Николай Денков каза, че конституционните промени са чакани от много години и приветства конституционното мнозинство, което ги гласува. Според него президентът е заинтересовано лице и няма как обективно да оценява поправките в Основния закон по отношение на служебните правителства:

"В дискусията, в която аз имах с Венецианската комисия, това беше едно от техните предложения: "Вие защо имате служебни правителства, тъй като има европейски държави, в които служебни правителства няма, така, че всякакви спекулации, че се прави нещо срещу конкретен човек, нямат никакво основание. Единственото, което мога да кажа в това отношение, е, че очевидно президентът е заинтересовано лице в тази ситуация и няма как да очакваме той обективно да оценява какво е решено по отношение на служебното правителство".
Премиерът и транспортният министър Георги Гвоздейков връчиха свидетелствата за летателна правоспособност на първите шестима пилоти, които ще изпълняват операции за спешна медицинска помощ по въздух - HEMS.


Анкета

Какво си пожелавате за новата 2024 г.?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14