Свят

Путин: Очаквайте твърд отговор

  20.12.2023 11:05  
Путин: Очаквайте твърд отговор

В сряда руският президент Владимир Путин призова за решителен "твърд" отговор срещу дейността на чуждестранните специални служби, които, според него, се опитват да нарушат стабилността в Русия, като подпомагат украинския режим.

Според информацията от Франс прес Путин е изтъкнал, че украинският режим, подкрепян от чуждестранни специални служби, избира терористични методи, по същество прибягвайки до държавен тероризъм.

В своето видеообръщение, направено по повод Деня на служителите по сигурността, руският лидер подчерта необходимостта чуждестранните специални служби да бъдат категорично спрени в опитите си да дестабилизират политическата и социалната обстановка в Русия.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е отворена за диалог с Украйна, САЩ и Европа относно бъдещето на украинската страна, ако те изразят такова желание. Въпреки това Путин подчерта, че Москва няма да отстъпи от националните си интереси. През 2022 г. той започна пълномащабна война срещу Украйна и въпреки че е изразявал готовността си за мирни разговори (на думи, не чрез действия), западни официални представители твърдят, че той може да изчака до президентските избори в САЩ през ноември следващата година, преди да предприеме конкретни действия.


Анкета

Какво си пожелавате за новата 2024 г.?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14