Новини

Lego отваря официални представителства в няколко града в България

  13.12.2023 16:16  
Lego отваря официални представителства в няколко града в България

Емблематичната компания за конструктори – Lego – ще отвори няколко официални представителства в България. Първият фирмен магазин ще бъде открит в София, в Paradise Center, на 19 декември. Плановете на BravoGroup Holding – официалният представител на глобалния бранд – планира да отвори магазини и в няколко други български града.

Обмисляме да отворим магазини и в Пловдив, Варна, Бургас. Но все още не сме решили със сигурност с кой град да продължим след София“, обясни за Economic.bg Милена Аначкова, която отговаря за магазините на Lego в България.

В първия обект на Lego, който предстои да бъде отворен в София, ще се предлагат играчки от цял свят. Освен това ще има и обособени пространства в магазина, в които различните конструктори могат да бъдат тествани. По думите на мениджъра на магазина, компанията ще се съобрази изцяло с нуждите на клиентите и с течение на времето ще промени концепцията си, ако се налага.

Стремим се максимално да доближим това, което предлагаме с концепцията на магазините на Lego, с които хората са свикнали в чужбина. Ще анализираме пазара с течение на времето и изключително ще се съобразим с желанието на клиентите и ако има нещо, което те искат в магазина, но не е заложена в началото, ще се добави“, уточнява Милена Аначкова.

Нови възможности
Lego е добре познат бранд в България, но за момента нямаше официално представителство. Стоките се продаваха чрез посредници. Преди осем месеца обаче от BravoGroup Holding решават да започнат проучване за откриване на нови представителства. Тогава страната ни бива избрана между други две.

Хората от компанията, които се занимават с проучване на европейския пазар, първоначално са се спрели на други две държави. Но административни пречки са ги накарали да се откажат и да търсят нова дестинация. Тогава съвсем случайно решават да проучат възможностите за откриване на магазин в България. Видели са, че страната ни предлага чудесни възможности, и са инвестирали“, разказва Аначкова.

Кои са другите държави, които България е успяла да „победи“ в надпреварата за представителство, не става ясно, тъй като по думите на Аначкова това е корпоративна тайна.


Анкета

Какво си пожелавате за новата 2024 г.?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14