Анализи

Бойко Борисов: За да влезем в Шенген, трябва да върнем времето преди промяната

  12.12.2023 15:19  
Бойко Борисов: За да влезем в Шенген, трябва да върнем времето преди промяната

62 милиона лева ще бъдат отпуснати допълнително за сферата на културата в бюджета за догодина, съобщи в Раковски лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Средствата са договорени с финансовия министър Асен Василев. 

Борисов коментира и австрийското предложение за "отварянето" на въздушен Шенген за страната ни. Той припомни, че у нас миграцията е била нулева, докато е бил премиер. 

„В момента австрийците казват, България да се върне три години назад, както беше при Бойко Борисов, и всичко ще е наред. Това казват австрийците на прост език“, обърна се Борисов към медиите, наричайки вътрешните министри от правителствата след третия му кабинет „аматьори“.

Нямаме полезен ход, ако не се стегнем и да работим – от една страна дипломацията, от друга страна законите, от трета страна миграция“, заяви още Борисов и заключи: „Просто трябва да върнем времето преди "промяната"“. 

Борисов подчерта, че освен геостратегическата криза, общините са най-важното нещо, което ги държи в правителството.

Парите за довършване на двата стадиона в Пловдив, както и на Околовръстното са заложени поименно в държавния бюджет за следващата година. Това заяви в Раковски лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който откри там нова детска градина. 

Той обясни, че със Закона за бюджета, който ще бъде гласуван в четвъртък, тези пари не могат да ги вземат от кмета. Не че съм се съмнявал в Асен Василев, но сме поискали поименно да бъдат описани на всички общини проектите“, подчерта Борисов. 

Той припомни, че общините са имали достатъчно дълго време, за да изпратят своите проекти при ясен критерий и при тавана, който финансовият министър Асен Василев е поставил. 

 

 

 

В Раковски лидерът на ГЕРБ откри нова детска градина за 120 деца. / БНР


Анкета

Какво си пожелавате за новата 2024 г.?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14