Новини

Премиерът Денков с равносметка на първите шест месеца на кабинета

  12.12.2023 11:28  
Премиерът Денков с равносметка на първите шест месеца на кабинета

Министър-председателят Николай Денков отговаря на въпроси на граждани и медии по време на живо излъчване на страницата на Министерския съвет във Фейсбук.

Поводът са изминалите шест месеца от началото на работата на кабинета, който встъпи в длъжност в началото на юни. Въпроси към премиера могат да се задават предварително в коментарите под видеоанонса, както и по време на живото излъчване на страницата на Министерския съвет във Фейсбук.

Ако няма разбиране на българската позиция, това със сигурност ще се отрази на отношението на българите към Австрия. България е много последателна в подхода си. Прагматичният подход е продължаване на преговорите.

До последния работен ден на тази година ще продължава да се преговаря за Шенген, каза премиерът Денков.

Премиерът Денков коментира резултатите на българските ученици на международния тест PISA.

Българските ученици знаят много, но не могат да прилагат, това което знаят, е казал създателят на PISA.

По думите на Денков това, което ни се губи е, че трябва да променим целта на обучението - а тя трябва да бъде децата да прилагат знанията си.

PISA показва, че имаме проблем точно в тази част от нашата образователна система - с прилагането на знанията си.

Реформата не е еднократен акт. За подготовката на една дигитална раница се изисква време.

Един от основните инструменти да променим подхода е в това как изпитваме децата си. Част от проблема ни е, че продължаваме в много от изпитите има много тежест във възпроизвеждането на фактите.

Това, което показва практиката е, че когато поискаш промяна, много трудно получаваш подкрепа - и политическа, и обществена.  

На 8 ноември министър-председателят отговори на въпроси на актуални теми на граждани и медии във Фейсбук по повод пет месеца от управлението на правителството. Сред засегнатите от премиера теми тогава бяха отминалите местните избори, отказаната от президента смяна на председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“, присъединяването към Шенген и еврозоната и други.

 


Анкета

Какво си пожелавате за новата 2024 г.?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14