Шоу

Вижте кой ще е цветът на 2024 година

  09.12.2023 09:20  
Вижте кой ще е цветът на 2024 година
  google

Обявиха цвета на 2024 година.  Pantone Color Institute го описва като “нежен, топъл и уютен, едва доловимо чувствен и сърдечен”, изразяващ “нуждата ни от състрадание и човешка връзка през следващата година”. Това е прасковения мъх (Peach Fuzz) – топъл нюанс между розовото и оранжевото, пише Дневник. 

Експертът в областта на цветовите палитри обрисува нюанса на новата година като “кадифен прасковен тон”, който олицетворява “нашето желание да подхранваме себе си и другите” и “чийто всеобхватен дух обогатява ума, тялото и душата”.

Той носи винтидж настроение, но също така е свеж и лек, чувствителен и сладък, носталгичен, по-често женствен, тихо изтънчен, нежен и тактилен“. Така специалистът по цветовете на Pantone Леатрис Айсман описва настроението и усещането, които цветът на прасковения мъх предизвиква.

Според вицепрезидента на Pantone Лори Пресман избраният от Pantone цвят на 2024 г. “резонира със състрадание, предлага тактилна прегръдка и без усилие свързва младостта с вечното”.

Peach Fuzz е 25-ият цвят на годината на Pantone, който може да се разглежда като еквивалент на избора на Дума на годината на големите речникови издателства с тази разлика, че избраният цвят не изразява духа на времето на изминалата година. Той е прогноза или предварително поставен щрих за предстоящата.

Традиционно цветът на Pantone се разглежда и налага като предпочитан и популярен през годината. Преобладава в цветовите решения в най-различни индустрии – от интериорни и екстериорни бои, през висша мода и конфекция, до мебели, козметични продукти и палитри в рекламния бранш.


Анкета

Какво си пожелавате за новата 2024 г.?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14