Новини

Жечко Кюркчиев от империята Фикосота с условна присъда за убийството на 22-годишната Светомира

  08.12.2023 11:44  
Жечко Кюркчиев от империята Фикосота с условна присъда за убийството на 22-годишната Светомира

Чалга рефренът, че за милиони няма закони, е самата истина в територията България – Жечко Кюркчиев, близък роднина на босовете на империята „Фикосота“, получи условна присъда за убийството на пътя на 22-годишната Светомира Станчева. При зловещото ПТП още една жена получи средна телесна повреда. Според справедливите и некорумпирани магистрати от Варненския апелативен съд за смъртта на Светомира тежкарят трябва да бъде наказан с 3-годишна условна присъда с 5-годишен изпитателен срок.
Дали абсурдно циничната присъда има връзка с факта, че чичовците на джигита – братята Жечко и Красен Кюркчиеви, управляват производствен бизнес с годишни приходи почти 600 млн. лв., пита Narod.bg?

Всеки от тях си има фокус – Жечко Кюркчиев развива уредите „Теси”, а Красен Кюркчиев – храните и битовата химия на „Фикосота”. Приликата е, че регулярно всяко от двете направления на групата се разширява с нова фабрика. След като „Теси” през юни обяви пореден завод (50 млн. лв. в предприятие за термодинамични бойлери), наскоро Красен Кюркчиев съобщи пред „Капитал” за строителство на ново предприятие за 30 млн. евро в Шумен.

На първа инстанция Окръжният съд в Шумен през юни даде 3,4 г. затвор при първоначален общ режим на 19-годишния вече Жечко Кюркчиев. Делото се гледа по съкратената процедура – подсъдимият призна фактите и обстоятелствата за пътния инцидент и така по закон получи намаляване на присъдата. В съдебната зала тогава Кюркчиев каза единствено: „Желая честна и условна присъда, за да бъда до семейството си”, а адвокатът му Ивайло Йорданов поиска условно наказание под минимума, с отложено изтърпяване.

А че жертвата му е в гробищата, не със семейството си, няма никакво значение за справедливия български съд…

В обвинителния акт срещу Кюркчиев прокуратурата пише, че на 28 септември 2022 г. в Шумен около 21,15 часа с волвото си за 150 000 лева младежът се е движил в центъра със 103,7 км/час при позволени 50 км/ч и не пропуснал ситроена на жертвата, която се е движели по път с предимство.

Освен това скъпото волво XC60с варненска регистрация, с което катастрофира младият тарикат, неочаквано изгоря на паркинг на МВР в с. Царев брод…

За решението на Варненския апелативен съд по това дело официално ще бъде съобщено, след като бъдат уведомени страните по него, са казали за БТА от съда. Решението на апелативните магистрати не е окончателно и може да се атакува пред върховния съд. Адвокат Борислав Борисов, представляващ роднините на Светомира Станчева, е заявил, че ще обжалва.


Анкета

Какво си пожелавате за новата 2024 г.?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14