Новини

Асен Василев: Казах на Борисов, че няма как бюджетът на държавата да стане заложник на който и да е шеф на болница

  06.12.2023 18:46  
Асен Василев: Казах на Борисов, че няма как бюджетът на държавата да стане заложник на който и да е шеф на болница

Разбрахме се новата програма за приемането на бюджета да започне с приемането на вече приетите от комисия данъчни закони, след което следващата седмица да се приеме големият бюджет, оставащите данъчни закони и малките бюджети на второ четене, за да можем преди Коледа да приемем големия бюджет. Това заяви пред журналисти съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, който съгласува Бюджет 2024 с представители на ДПС.

"Правилният начин за всеки министър е да има абсолютна самостоятелност в политиката, която води и хората, които назначава, тъй като неговият подпис стои под това. Но ако това не бъде подкрепено и той не може да убеди партиите и премиера, че това трябва да бъде подкрепено, правилният ход е да подаде оставката си, не да прави циркове и да блокира държавата", добави още той.
Василев добави още, че вчера се е обадил на лидера на ГЕРБ - Бойко Борисов, като му казал, че категорично няма как бюджетът на държавата да стане заложник на който и да е шеф на болница.
"Бюджетът за култура е увеличен значително спрямо миналата година с над 50 милиона за сценичните изкуства и с 28,5 милиона за музеи, читалища и библиотеки", каза той.


Анкета

Какво си пожелавате за новата 2024 г.?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14