Новини Свят

Байдън: Безумие е да спрем да помагаме на Украйна

  06.12.2023 12:25  
Байдън: Безумие е да спрем да помагаме на Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън определи като "безумие" възможното прекратяване на военната помощ за Украйна, пише The New York Times. Според него подобна перспектива е "просто погрешна".

"Неуспехът да се окаже подкрепа на Украйна е просто безумие. Това е против интересите на Съединените щати", заяви Байдън. Той изрази увереност, че САЩ ще продължат да оказват помощ на Украйна.

"Ние ще го направим", заключи американският президент. По-рано Белият дом предупреди, че без приемането на законопроекта за помощта САЩ скоро ще свършат парите за Украйна. Това безпокои украинското ръководство, по-специално ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак, който заяви, че без помощта на САЩ Украйна може да загуби войната. Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън също заяви, че САЩ ще бъдат отговорни за поражението на Украйна, ако не ѝ предоставят помощ.

В същото време републиканците поставиха на Байдън ултиматум по отношение на подкрепата за Киев. По-специално председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън, от когото зависят законопроектите, които ще бъдат представени на американските законодатели, предупреди, че няма да подкрепи по-нататъшна военна помощ за Украйна, ако администрацията на Байдън не се съгласи да засили сигурността на границата с Мексико.


Анкета

Какво си пожелавате за новата 2024 г.?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14