Автомобили

Производителят на G-Klasse ще прави новите фолксвагени

  25.11.2023 22:16  
Производителят на G-Klasse ще прави новите фолксвагени

Volkswagen се обръща към Magna Steyr, австрийски автомобилен производител за помощ при разработването на нови автомобили за своята американска марка Scout. Местният вестник Kleine Zeitung съобщава, че сделката е на стойност 450 млн. евро.

Германският автомобилен концерн обяви, че ще върне марката Scout през 2022 г., а по-късно потвърди изграждането на завод за 2 млрд. долара в Южна Каролина за производство на електромобили. Въпреки че подробностите бяха ограничени, компанията потвърди разработването на SUV и пикап.

Сега докладите сочат, че компанията се обръща за помощ към Magna Steyr в разработването на тези автомобили, като се фокусира върху създаването на автентични офроудъри, които да се конкурират с утвърдени модели като Ford Bronco и Jeep Wrangler.

Magna Steyr отговаря за производството на Mercedes G-Class, който въпреки по-високата си цена и луксозното си позициониране в сравнение с американските модели, споменати по-рано, си е създал силна репутация заради изключителните си офроуд възможности. Освен това компанията има богат опит с електрически превозни средства. Magna произвежда Jaguar I-Pace и Fisker Ocean./Fakti


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14