Новини

Мъж, помогнал на децата от катастрофиралия автобус: Бяха много изплашени

  23.11.2023 21:15  
Мъж, помогнал на децата от катастрофиралия автобус: Бяха много изплашени
  bTV

„Бях на 500 метра. Чух силния удар. Веднага дойдох. Треньорът беше отворил вратата и помогнах да слязат децата. Шофьорът не беше в добро състояние. Извадихме го, но за съжаление почина“, обясни пред bTV Росен Димитров, очевидец на инцидента, при който автобус, пълен с деца, катастрофира.

Автобусът, в който е имало 16 деца, се е ударил в района на с. Гостилица, общ. Дряново. Сигналът за инцидента е подаден около 16:00 ч. днес, като при завой автобусът е излязъл от пътното платно, посочват от ОДМВР-Габрово.

„Много бързо дойдоха екипите на Спешната помощ и полицията. Децата бяха много изплашени, прибрахме ги вкъщи на топло, докато дойдат да ги вземат с друг автобус - много добри и любезни деца“, каза мъжът.

73-годишният шофьор е починал. Според полицията смъртта му може да е настъпила още преди пътнотранспортното произшествие.
 
„Автобусът се е движел бавно. Той нагоре не може да развие висока скорост. Треньорът е забелязал, че на шофьора му е прилошало. Опитал се е да помогне с волана. Спрели са в стъпалата. Прибирали са се от Ловеч“, добави очевидецът.

 

Децата са транспортирани до Ловеч, където ще бъдат посрещнати от своите родители. Треньорът на „Литекс“ увери, че всички деца са добре.


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14