Новини

Петков: Вътрешният министър Калин Стоянов беше предложение на ГЕРБ

  21.11.2023 09:14  
Петков: Вътрешният министър Калин Стоянов беше предложение на ГЕРБ

Калин Стоянов беше подаден за министър като експерт от ГЕРБ. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" Кирил Петков пред Нова тв.

Той направи разкритията по повод разказа на Калин Стоянов, че Петков е говорил с него да стане министър и обвиненията му за опит за вмешателство в работата на МВР.
Номинациите на ПП-ДБ са ясните политически лица, които са бивши депутати, обясни Петков. Зад тях заставаме чисто партийно на 100%.

"След това решихме, че за всички други позиции, за които нямаме политически номинации, ще изберем експерти. За МВР беше много важно този човек да не бъде политически обвързан, защото идваха местни избори, трябваше да бъде максимално неутрален. И започнахме и от ПП-ДБ, и от ГЕРБ да се подават експертни имена. Те отказаха няколко наши, ние отказахме няколко техни. И не беше ясно дали ще достигнем до някой. Калин Стоянов беше подаден като експерт от ГЕРБ, като ние обаче, преди да се вземе каквото и да е решение, отидохме да го интервюираме. Когато аз отидох да говоря с него, той казва, че аз съм първият човек, който говори с него. И наистина в този момент той не го беше решил. Защо ние решихме, че си заслужава да направим такова предложение? Защото видяхме, че той беше разследвал чувалите с магистралите“, каза Петков.


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14