Анализи

Кметът на Варна: Най-важното е да възстановим тока на хората

  20.11.2023 08:02  
Кметът на Варна: Най-важното е да възстановим тока на хората

Бедственото положение във Варна вероятно ще остане до края на деня. Все още има клони, висящи по короните на дърветата. Най-важното е да възстановим тока на хората, има хора, които от два дена са без ток, това ни е приоритет. Това коментира кметът на града Благомир Коцев след ураганния вятър, причинил щети в морската столица. Той поясни, че вероятно ще трябват няколко дни за пълното възстановяване.

По думите на Коцев до края на седмицата всички нанесени щети трябва да бъдат остойностени. Помощ ще се търси и от държавата. „Ще искаме пари от фонда за бедствия. Ще видим за какви суми става въпрос – ако общината не може да ги поеме, ще трябва да ги поискаме от държавата", поясни кметът на Варна.

Мнението на Коцев е, че утре учениците трябва да се върнат в училищата. „Причината те да бъдат онлайн днес е, че не искаме да бъдат изложени на риск. Детските градини ще работят, но искам да призова родителите да бъдат внимателни. Децата няма да бъдат извеждани по дворовете, пуснати са инструкции", добави той.

Силната буря, подчерта кметът на Варна, е повод да бъдат почистени шахтите в града. „Всички екипи са концентрирани в това", поясни още Коцев.

Той обяви, че ще има обезщетение за близките на загиналата вследствие на ураганния вятър жена. Ще му бъде оказана безплатна психологическа помощ.


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14