Икономика

Новото Божоле пристигна и в София

  17.11.2023 19:31  
Новото Божоле пристигна и в София

За поредна година Френско-българската търговска и индустриална камара беше домакин на най-очакваното и най-голямото бизнес събитие за годината - Посрещането на новата реколта Божоле Нуво. На 16ти ноември 2023 г. повече от 1500 гости от бизнес, институционални и дипломатически среди се събраха, за да отпразнуват пристигането на прочутото вино Божоле Нуво.

Събитието беше открито от г-н Стефан Делайе, председател на ФБТИК, г-жа Весела Тодорова-Мозеттиг, директор на ФБТИК, г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на Р. България, Н.Пр. г-н Жоел Мейер, посланик на Франция в България и г-н Добромир Добрев - член на УС на ОББ, генерален партньор на събитието.

В края на церемонията тържественото бе отворена и първата бутилка Beaujolais Nouveau - знаменателна традиция, която символизира пускането на пазара на най-свежото и жизнено вино от региона на Божоле. Гостите се насладиха на уникалния вкус и аромат на тазгодишната реколта, в комбинация с изискана френска кухня, докато слушаха изпълненията на Вера Шандел и Ангел Заберски Трио.

„Празникът Beaujolais Nouveau е нещо повече от винено събитие, това е платформа, на която бизнес лидери, дипломати и експерти от институционалните среди се събират, за да създадат значими контакти“, каза Стефан Делайе, председател на ФБТИК. „Тазгодишното събитие надмина всички очаквания, показвайки трайната свързаност на нашата бизнес общност.“

Сред гостите бяха видни личности от различни индустрии, дипломатически представители и ръководители на местни и международни корпорации. 

„Щастливи сме, че сме организатори на най-голямото бизнес събитие в България. Ежедневно работим в подкрепа на френско-българските отношения и на бизнеса като цяло, а събитието Beaujolais Nouveau e кулминацията на нашите усилия. Компаниите могат да продължават да разчитат на нас, както за подпомагане на тяхната дейност, така и за създаване на важни контакти“, добави Весела Тодорова-Мозеттиг, директор на ФБТИК.


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14